Extra Virgin Olijfolie

Ze noemen het ook wel het nieuwe "goud" van Puglia.
Het is onze 100% pure olijfolie met een uitstekende smaak en geur uit de olijfbomen waar wij zelf met de hand olijven plukken rond oktober tot eind november. Niet alleen een verrijking voor het eten maar ook optimaal voor je eigen gezondheid. 
Het is een echt koudgeperste «natuurlijk sap» dat al zijn heilzame componenten en kwaliteiten bevat, tevens is deze olijfolie extra uniek omdat deze niet gemixt wordt met andere soort oliën. 
Onze olijfolie is een mix van verschillende hoog in kwaliteit geteste olijven, wat de smaak en structuur van de olijfolie nog specialer maakt.  

Het is de extra vierge olijfolie die wordt verkregen uit geplette olijven binnen 12 uur na de oogst, en garandeert absolute perfectie in kwaliteit en geur van smaak, waarbij je zelfs kunt stellen dat de olijfolie licht pittig is kwa smaak. 

 

Er zijn enkel 1000 flessen olijfolie beschikbaar per oogst. 

{Iedere huidige bestelling kan vanaf november 2024 worden geleverd direct na de pers. Er zijn enkel 1000 flessen beschikbaar, ieder me bestelling wordt met de hand genummerd.}

Vanwaar de naam “Aldo Picasso Olio?”

Wij, Arjen en Bien, zijn bijna tien jaar samen en wij zijn gezegend met vier prachtige kinderen. Alle drie dragen ze een bijzondere naam: Fleuri, Brunello, Barolo en onze jongste Aldo Picasso. 
Vorig jaar oktober 2023 zijn wij begonnen met onze eerste olijfolie te produceren. Op dat moment waren wij in verwachting van ons vierde kindje, daarom is onze olijfolie naar hem vernoemd.

Is jullie olie 100% puur?

Ja! En daar zijn wij heel erg trots op. Wij geven onse olijfbomen biologische ecologische grondvoeding, onder andere fruit afval. Het wordt geïrrigeerd door opgevangen regenwater, wat wij opvangen in grote tonnen. Tevens voeden wij onze grond extra met geleverd grond water uit Ceglie Messapica. Wij plukken de olijven zelf een maand lang. Binnen twaalf uur brengen wij onze olijven naar de pers waar het direct koud geperst wordt. Je herkend de pure olijfolie aan de kleur en de mooie troebele substantie en de heerlijke pittige na smaak. 

Waar is jullie olie geschikt voor?

Aldo Picasso Olio is een 100% puur product. Olijfolie wordt in Italië gezien als een helend product. Deze olijfolie is uiterst geschikt voor koude gerechten en zowel warme gerechten. Echter proef je de bijzondere smaak vooral bij het serveren van een koud gerecht zoals een salade, of brood.